preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored školskog zvona

Natječaji za radna mjesta

  

Upisi u prvi razred

    

Upisi u srednju školu
   
 

     

Kućni red škole

 

OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA ZA PRODUŽENI BORAVAK

Prema informacijama koje smo dobili Ugovori za produženi boravak će se potpisivati kada počne nastava!

 

VAŽNE INFORMACIJE ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Poštovani roditelji,

Drago nam je što će Vaše dijete postati učenikom naše škole i što ćemo narednih godina surađivati u njegovom odgoju i obrazovanju.

U I. razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021. upisuju se djeca koja su do 1. travnja 2020. godine navršila 6 godina života (zaključno na dan 31. ožujka 2020. godine) prema upisnom području kojem pripadaju.

Procjena spremnosti djece dorasle za upis u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. počinje 26. svibnja 2020. godine. Pri dolasku u školu zbog trenutne epidemiološke situacije molimo vas da se pridržavate sljedećih pravila:

- dijete na razgovor dolazi u pratnji samo jednog roditelja

- pri ulasku u školu treba dezinficirati obuću i ruke dezinfekcijskim sredstvom

- u prostoru škole s drugim osobama održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)

- ponijeti vlastitu kemijsku olovku i običnu (grafitnu) olovku za dijete

-pri ulasku u prostoriju gdje se obavlja razgovor dobro oprati ruke

- odgoditi dolazak ukoliko dijete ili roditelj ima povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne smetnje ili postoji sumnja na zarazu COVID-19

Prilikom dolaska na procjenu spremnosti djeteta za upis u školu, u terminu zakazanom putem Terminka, roditelj/staratelj treba donijeti sljedeću dokumentaciju i popuniti navedene obrasce:

DOKUMENTACIJA

1. SVI - Presliku rodnog lista/izvatka iz matice rođenih na kojoj je vidljiv OIB

2. Za djecu koja stanuju na našem području, a ne nalaze se na službenom popisu za upis - Potvrda o boravištu ili potvrda predstavnika stanara o stanovanju na adresi našeg upisnog područja (preslika)

3. Razvedeni roditelji – Rješenje o skrbništvu (preslika)

4. Produženi boravak – Potvrde o zaposlenju oba roditelja

5. Prijevremeni upis (djeca rođena u razdoblju od  1.travnja do 31. kolovoza 2014.) – Rješenje o odobrenju prijevremenog upisa (preslika)

6. Djeca u tretmanu – zdravstvenu dokumentaciju (nalaz fizijatra, logopeda, psihologa, neurologa, psihijatra… ako je dijete bilo na obradi ili je u tretmanu) – preslike

 

OBRASCI

1. Upitnik za roditelje /popunjavaju SVI/

2. Izjava za vjeronauk /popunjavaju SVI/

3. Upisnica /popunjavaju SVI/

4. Izjava za produženi boravak /popunjavaju roditelji čija će djeca biti uključena u produženi boravak/

5. Vjeronauk upitnik /popunjavaju roditelji čija djeca NEĆE polaziti nastavu vjeronauka/

6. Izjava o namjeri upisa u drugu OŠ /popunjavaju roditelji čija su djeca naše upisno područje, a namjeravaju dijete upisati u neku drugu školu/

7. Zamolba za upis /popunjavaju roditelji čija djeca se ne nalaze na popisu za upis u našu školu/

8. Prijava za upis /popunjavaju roditelji koji nemaju prebivalište na našem upisnom području i prilažu potvrdu o boravištu ili potvrdu predstavnika stanara o stanovanju na adresi našeg upisnog područja

Obrasci se nalaze u privitku

Možete ih popunjene donijeti u zakazanom terminu razgovora ili ćete ih dobiti u školi i popuniti za vrijeme procjene zrelosti Vašeg djeteta za upis u školu.

 

UPISNO PODRUČJE OŠ ŠPANSKO ORANICE

Ul. Ante Mike Tripala, Dinarski put, .Ul. Drage Stipca, Ul. Franceska Tenchinia,  Ul. Josipa Strganca, Komarski put, Majdanski put, Ul. Stjepana Majora, Ul. Miroslava Milića, Oranice neparni brojevi od 71 do kraja i parni od 94 do kraja, VI.Oranički odvojak, Pavlenski put, Pavlenski odvojak, Preloški put, Šetalište 150. brigade, Škrpjelska, Trg 101. brigade, Ul. Vlade Gotovca, Vukmanička, Zagrebačka cesta - parni brojevi od 200 do 226, Ul. Antuna Šoljana neparni od 1 do 11, Ul. Gustava Krkleca - neparni od 1 do 11

U školu, zbog nedostatka prostora, upisujemo samo djecu koja imaju prebivalište ili boravište na našem upisnom području. Upisujemo i djecu čija su starija braća ili sestre upisani u našu školu iako nisu naše upisno područje, a oni trebaju popuniti Zamolbu za upis (nalazi se u prilogu) i poslati ju na e-mail skola@os-spansko-oranice-zg.skole.hr

UPIS DJECE KOJA NEMAJU PREBIVALIŠTE, ALI IMAJU BORAVIŠTE NA UPISNOM PODRUČJU OŠ Špansko Oranice

Djeca koja nemaju prijavljeno prebivalište na našem upisnom području, ali imaju boravište na našem upisnom području i bit će upisana u našu školu, obavit će procjenu zrelosti za upis u 1. razred i zdravstveni pregled tamo gdje prema prebivalištu pripadaju.

Za upis u našu školu potrebno je učiniti sljedeće:

  1. Prijavu za upis s dokazom o boravištu poslati na e-mail  do 1.6.2020. (prijava za upis nalazi se u dolje priloženim obrascima)
  2. Nakon zaprimljene prijave za upis e-mailom ćemo vam, najkasnije do 15.6.2020., javiti termin za dolazak na upis u školu
  3. U školi u kojoj prema mjestu prebivališta obavljate razgovor za procjenu zrelosti djeteta dogovoriti kada možete preuzeti Mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u I. razred koje morate donijeti na upis u našu školu

PRIJEVREMENI UPIS

Dijete koje nije školski obveznik, a koje će od 1.travnja do 31.kolovoza 2020. navršiti šest godina života, roditelj/ skrbnik može u područnom uredu gradske uprave (za OŠ Špansko Oranice, PU Susedgrad, Sigetje 2), podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u I. razred.

Za dijete koje je pohađalo predškolsku ustanovu roditelj/skrbnik dužan je, uz zahtjev za prijevremeni upis djeteta, priložiti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta, a ako vaše dijete nije pohađalo predškolski odgoj i obrazovanje, bit će upućeno na psihološko testiranje kako bi se utvrdila njegova spremnost za uključivanje u osnovnoškolski odgoj i obrazovanje.

 

ODGODA UPISA

Ako se na pregledu utvrdi da dijete nije postiglo stupanj zrelosti koji mu je potreban za praćenje i izvršenje školskih obveza, stručno povjerenstvo može predložiti da se dijete ne upiše u toj školskoj godini.

Odgodu upisa predložit će stručno povjerenstvo škole ako temeljem neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta procijeni da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov cjelokupan psihofizički razvoj.

Odgoda upisa u prvi razred osnovne škole može se odobriti samo za jednu godinu.

 

KONTAKT I INFORMACIJE

S obzirom da zbog specifičnosti poslova ne možemo odgovarati na telefonske pozive, molimo kontaktirajte nas putem e-maila. Odgovoriti ćemo vam u najkraćem mogućem roku. Ukoliko smatrate da biste telefonski lakše došli do potrebnih informacija i objasnili što vas zanima, napišite e-mail u kojem ćete navesti broj telefona pa ćemo vas mi kontaktirati.

Kontakt e-mail za sve upite, informacije i eventualne odgode zakazanih termina: skola@os-spansko-oranice-zg.skole.hr

TražilicaKalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Kalendar šk. godine 2016./2017.

    


e-Dnevnik
 

 


Stručni skupovi

   


CARNet
 
 
 
   
 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 11. 2016.

Ukupno: 266900
Ovaj mjesec: 5786
Ovaj tjedan: 1173
Danas: 8
preskoči na navigaciju