preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Natječaji za radna mjesta

  

Raspored školskog zvona

Upisi u prvi razred

    

Upisi u srednju školu
   
 

     

Kućni red škole

RASPORED AKTIVNOSTI

vijesti

Rezultati rukometaša i odbojkašica

 

Rukometaši kao prvi u svojoj skupini čekaju treću razinu natjecanja, dok su odbojkašice ispale iz daljnjeg natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 18. 12. 2017. 14:25

Dan za zdravlje

 
U petak 06.04.2018. u našoj školi obilježili smo "Dan za zdravlje" te zajedno sa našim sportašima i   prof. Marijom iz programa VUSD dan proveli u zabavi i druženju. 
Najbolji su zasluženo osvojili i medalje.                         
  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 9. 4. 2018. 15:08

Vikendom u sportske dvorane - rezultat naših košarkaša

 
Ove školske  godine na Prvenstvu Grada Zagreba naša ekipa košarke bila je izvrsna i dovela nas korak do polufinala. Dečki su pokazali da su pravi sportaši te su nas ponosno predstavljali na svakoj tekmi. 
 
Bravo dečki!!!
 
prof. Marija Marina Bešlija
  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 9. 4. 2018. 14:56

Trećaši na treningu nogometa i stolnog tenisa

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 18. 12. 2017. 14:28

Rezultati naših košarkaša

Rezultati košarkaških utakmica:


I.Meštrovića- Špansko Oranice 37:23
Rapska-Špansko Oranice 27:35


Sljedeću utakmicu 16.12. 2017. čeka nas teški protivnik OŠ M.Lovraka. Utakmica se igra se u OŠ I.Andrića.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 18. 12. 2017. 14:26

Prijateljska nogometna utakmica sa OŠ Rudeš

 

U subotu, 9. prosinca održana je prijateljska nogometna utakmica šestih razreda sa OŠ Rudeš. Odlična igra naših nogometaša donijela je pobjedu, ali prije svega cilj nam je bio druženje i dobra zabava.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 18. 12. 2017. 14:16

Školsko natjecanje osnovnih škola grada Zagreba

U OŠ braće Radić Botinec održano je školsko natjecanje osnovnih škola grada Zagreba. Naše odbojkašice nizom su pobjeda osigurale ulazak u drugu razinu natjecanja. Naši košarkaši sljedeću utakmicu igraju u OŠ Borovje, a čeka ih teški protivnik OŠ Trnsko. Rukometaši su pobijedili sa uvjerljivom razlikom  OŠ Ljubljanica te OŠ Rudeš.

Učenici na svim natjecanjima pokazuju pravi sportski duh te svojim ponašanjem i zalaganjem ponosno predstavljaju ime naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 14. 11. 2017. 07:07

MEĐUŠKOLSKO NATJECANJE U GRANIČARU I STOLNOM TENISU

 

U subotu 14. listopada, u našoj školi, održano je natjecanje susjednih škola u graničaru. Sudjelovale su OŠ Rudeš, OŠ Malešnica, OŠ Matije Gupca te naša škola.

Učenici trećih razreda naše škole, bodreni sa tribina od strane roditelja, osvojili su 1. MJESTO.

Na velesajmu je 5. listopada održano Međuškolsko natjecanje grada Zagreba u stolnom tenisu za dječake od 5. do 8. razreda. Sudjelovali su i učenici naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 18. 10. 2017. 07:07

Vikendom u sportske dvorane – završno natjecanje grada Zagreba

 

  

U subotu 27. svibnja 2017. održano je završno natjecanje projekta Vikendom u sportske dvorane  u OŠ Kajzerica.

Na završnoj su priredbi sudjelovale sve zagrebačke škole uključene u projekt, uključujući i učenike naše škole pod vodstvom prof. Marije Bešlije.

Cilj projekta je razvijati pravilne zdravstvene navike učenika, poticati razvoj sportskog duha i druženje među svim sudionicima kroz međuškolska natjecanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Pregernik  datum: 12. 6. 2017. 09:05
» Arhiva naših vijesti    
 


Program Vikendom u sportske dvorane

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport je zbog poboljšanja standarda učenika osnovnih škola u rujnu 2007. godine započeo s provedbom programa izvannastavnih sportskih aktivnosti pod imenom „VIKENDOM U SPORTSKE DVORANE“. Otvaranjem školskih sportskih dvorana stvoreni su uvjeti za bavljenje sportskom aktivnošću velikom broju učenika, posebice onima koji nisu obuhvaćeni selekcioniranjem u klubovima .

Ovaj neosporno značajan i pedagoški opravdan program ima za cilj stvaranje navike bavljenja nekom sportskom aktivnošću više puta tjedno kroz zdravstveno, socijalno i psihološki usmjerenu aktivnost, a radi podizanja kvalitete života te prevenciju svih oblika neprihvatljivog ponašanja.

U današnje vrijeme mnoge dječje aktivnosti potiču na sedentarni način života – vrijeme provedeno na nastavi, pisanje zadaća i učenje te zabava na računalu. Zbog ubrzanog ritma, pretjeranog sjedenja i stresa narušava se kvaliteta života kroz pojavu oboljenja sustava za kretanje, metabolizma te srčano žilnog sustava.

            Razdoblje od 6. do 14. godine života vrijeme je najintenzivnijeg razvoja te je izuzetno važno stvaranje navike i prepoznavanja potrebe za fizičkom aktivnošću čime se u široj perspektivi gradi zdravije društvo. Znanstveno je dokazano da redovito bavljenje nekom tjelesnom aktivnošću dovodi do boljeg raspoloženja, bolje prilagodbe okolini, većeg samopouzdanja, boljih intelektualnih sposobnosti te snalaženja u prostoru i životu općenito. Također, vježbanjem i poboljšanjem kondicije ili u svladavanju novih motoričkih vještina, razvijaju se osjećaji kompetentnosti i osobne vrijednosti.

U program je uključeno 49 osnovnih škola Grada Zagreba i oko 10.000 učenika, a interes se kreće između 30 – 60 % učenika pojedine škole. Zaposleno je 49 stručnih voditelja, koji su po zvanju profesori kineziologije odnosno profesori fizičke kulture.

Sportske aktivnosti, u potpunosti besplatne za učenike, održavaju se subotom i tijekom radnog tjedna u poslijepodnevnim satima i među-smjenama, a njihovi sadržaji su prilagođeni interesima učenika te prostornim kapacitetima i slobodnim terminima u dvorani. Škole u programu „Vikendom u sportske dvorane“ podijeljene su u 6 punktova od kojih svaki broji 8-9 škola. 

Tijekom nastavne godine održavaju se turniri-sportski susreti učenika u devet sportskih disciplina, koje su prilagođene uzrastu i spolu polaznika. Turniri se organiziraju svake posljednje subote u mjesecu. U provedbi sportskih susreta naglasak je na druženju i rekreaciji, a rezultat nije u prvom planu. Time su smanjeni negativni doživljaji učenika zbog slabijih rezultata, jer ne mogu svi biti pobjednici.

Nastojanje je Grada, kroz ovaj program, otvoriti sve školske sportske dvorane u Gradu Zagrebu za kvalitetno organizirano slobodno vrijeme učenika u blizini doma, čime se potiče socijalna kohezija svih učenika u pojedinoj školi, izgradnja sportskog duha škole, a time i revitalizacija naselja i povećan osjećaj identiteta zajednice.

Tijekom školske godine organiziraju se rekreativni sportski susreti u osam sportova.

U privitku objavljujemo raspored aktivnosti u ovogodišnjem programu Vikendom u sportske dvorane.

Međuškolski sportski susret održavaju se subotom ujutro prema određenom rasporedu škole domaćina.

 

TražilicaKalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Kalendar šk. godine 2016./2017.

    


e-Dnevnik
 

 


Stručni skupovi

   


CARNet
 
 
 
   
 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 11. 2016.

Ukupno: 95739
Ovaj mjesec: 4689
Ovaj tjedan: 1568
Danas: 48
preskoči na navigaciju