2020-11-10 12:22:05

NAJBOLJI UDŽBENIK U EUROPI

Profesorica hrvatskog jezika iz naše škole Diana Greblički Miculinić glavna je urednica i suautorica najboljeg udžbenika u Europi!

Čitanka hrvatskoga jezika za šesti razred Šestica u izdanju Profil Kletta proglašena je najboljim udžbenikom u Europi na međunarodnom natjecanju BELMA − Best European Learning Materials Award.

Profesorica Diana Greblički Miculinić glavna je urednica i suautorica nagrađene čitanke za koju je osmislila koncept i odabrala tekstove, ali ističe kako je čitanka rezultat timskoga rada, a pobjednički tim čine i Petra Stipaničev Glamuzina, Dejana Tavas, Kruno Matošević, Lidija Sykora-Nagy, Klara Šarčević, Andrijana Mihaljević, Dejan Varga, Hana Tepeš, Majda Čolak, Dragan Kordić i Marina Hrupec.

Tročlano prosudbeno povjerenstvo koje je pažljivo procijenio čitanku, između ostalog, istaknuo je da je cjelokupna kvaliteta materijala idealna za promicanje ljubavi prema čitanju. Vrlo dobro strukturirana i s ljubavlju dizajnirana, čitanka pokriva sve književne vrste i žanrove, kao i filmove i druge umjetničke oblike.

Upitana na čemu je utemeljila koncept čitanke, Diana je rekla kako suvremena čitanka prije svega treba poticati čitanje da bi učenici razvili čitateljske navike i kulturu čitanja. Književni tekstovi, prateći zadatci i ilustracije u čitanci trebali bi učeniku pružiti uvid u drukčija iskustva, predstaviti nove svjetove i nove perspektive, jednom riječju proširiti njegovo znanje o svijetu.

Nagrađenu Šesticu možete prelistati putem ove poveznice.

U OŠ Špansko Oranice vrlo smo ponosni na svoju kolegicu i profesoricu o čijem su uspjehu vijest prenijeli brojni mediji, mi smo ih ovdje izdvojili nekoliko:

HRT Magazin, hr.N1 , Jutarnji list, Profil Klett, Večernji list

Čestitamo, Diana! 😊


Osnovna škola Špansko Oranice